Мајски скуп математичара 2014 – трећи дан

Панчево, 11.6.2014. – У оквиру трећег сусрета „Мај месец математике 2014“, данас је у ТШ „23.мај“ одржана је Архимедесова трибина „Савремена настава математике“ – стални семинар (каталошки број 288). Професори Драгана Стошић Миљковић и Богољуб Маринковић, су се потрудили да нам представе такмичења и активности у организацији Архимедеса. Упознати смо са Дописном олимпијадом, Дописном школом, Интернет олимпијадом, Међународним математичким Турниром градова, Мислишом и Архимедесовим математичким турниром.

Излагање је поткрепљено избором занимљивих задатака са предходних такмичења. „Занимљивост“ се није односила само на суштину задатака већ и на начине на које су их ученици на различитом узрасту решавали. Презентација различитих ученичких решења представљала је изванредну педагошку едукацију.

Између редова се могло уживати у врло корисним упутствима и вештини професора Богољуба Маринковића, како да се од једног задатка направе читаве групе различитих задатака.

Укратко смо информисани и о историјату овог особитог математичког друштва, основаног 1973. године, са 29900 чланова љубитеља математике, 4400 екипа на 74 математичка турнира са око 20000 такмичара. Познати су успеси „Архимедесоваца“. Преко 80% свих медаља на међународним математичким такмичењима освојили су ученици полазници „Архимедесових“ школа и специјализованих курсева.

Након трибине сви присутни наставници су добили потребан материјал и Уверење о похађаној обуци програма стручног усавршавања.

Стручни скуп је завршен представом „Штап и канап“ коју су припремили ученици ЕТШ „Никола Тесла“ из Панчева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *