Изборник Затворити

Мајски скуп математичара 2014

Панчево, 7.6.2014. – Други дан стручног скупа „Мајски скуп математичара 2014“ у организацији Подружнице Друштва математичара Србије – Панчево одржан је данас у ТШ „23.мај“ у Панчеву.

Стручни скуп је органозован у оквиру манифестације „Мај месец математике“ или како се се популарно назива М3, а присуствовало је око 30 професора математике, информатике, разредне наставе, али и других предмета из Панчева и околине. Поред професора, активно учешће је узело и око 20 ученика.

Након уводне речи, Елизабете Грајфештајн Милошевић, председнице Подружнице ДМС – Панчево, у којој је присутне упознала са плановима рада Подружнице, уследила су кратка предавања.

Најпре је Оливер Петковић, проф.математике и рачунарства, представио сајтове са добрим математичким садржајима, а затим су уследила предавања Јасне Бошковић, проф.информатике са темом „Google IT“, као и Данке Мириловић, проф.математике, са темом „Примена електронског учења у настави финансијске математике“.

Централни део скупа је била панел дискусија на тему омасовљавања чланства Подружнице, израде заједничник наставних планова, као и проблема са такмичењима из програмирања. Уследила је презентација радионица из 2012. и 2013. године коју је припремила Бранислава Јаковљевић, проф.математике. Након презентација, присутни су могли уживо виде радионице које су припрели ученици из ЕТШ „Никола Тесла“ и ТШ „23.мај“ са својим професорима, Љиљаном Ђуретановић, Надом Ранковић, Маријом Михаловом, Маријом Петковић, Биљаном Стојаковић и Марином и Биљаном Ердељан.

По завршетку семнира, сви присутни су добили потврду за 4 сата усавршавања у установи.

Позивамо Вас да присуствујете трећем дану семинара који ће се одржати 11.6.2014. Позивно писмо можете преузети у прилогу.